mandag den 6. maj 2013

Rootzza time!


Den anden aften lavede ham den søde, en sund pizza til aftensmad. "Rootzza" kaldes den, og den kan varmt anbefales! 


Rootzza med topping

Ingredienser
 BUND:
  • 0,5 stk hvidkålhoved
  • 3 stk gulerødder
  • - Evt. andre rodfrugter, så som persillerod/pastinak eller knoldselleri
  • 6 stk æg
  •  
TOPPING:
  • 500 gram hakket okse
  • 1 stk dåse flåede tomater
  • 4 stk gulerødder
  • 1 stk dåse tomatpure
  • 2 stk løg(prøv evt med rødløg)
  • 3 stk fed hvidløg
  • - Evt. et par stænger bladselleri
  • 1 hândfuld frisk basilikum(tørret basilikum kan også bruges, men giver ikke samme gode smag)
  • - Salt + peber
  • - Parmigiano-Reggiano eller parmesan
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Start med at rive hvidkål og grønsager i en foodprocessor.
  3. Bland derefter æg i og rør godt igennem.
  4. Læg derefter et lag på 1 cm på en bageplade med bage papir (evt. på bagepapir på en rist).
  5. Bages i ovnen til ”sprød” ca. 15 min på 200 grader, men afhængig af størrelse og ovn.
  6. Imens steges løg og hvidløg på en pande eller i en gryde indtil gyldent(fremhæver smagen i kødet), tilsæt derefter kød og brun det af. Smag til med salt og peber.
  7. Bland derefter grønsagerne i og til sidst flåede tomater.
  8. Smør den færdig bagte bunden med tomatpure og læg derefter topping på.
  9. Bages yderligere 15 min i ovnen.
  10. Pyntes med revet parmesan og noget overskydende basilikum, eller andre lækre krydderurter.

Min kæreste fulgte dog ikke helt opskriften til punkt og prikke, men det er denne han gik udfra!

Velbekomme!






1 kommentar:

  1. Så er jeg tilbage - også her hos dig :-)
    Jeg har længe tænkt på at skulle bage en pizza med grøntsagsbund, for alle taler jo om hvor lækkert det smager - og når det så er sundt oveni, så er man da nødt til at gøre et forsøg! :-) Tak for opskriften :-)

    SvarSlet

Tusind tak for din kommentar!